Dimitri Claeys trekt naar Cofidis
Foto: BELGA

Dimitri Claeys versterkt volgend seizoen de rangen van Cofidis. De 29-jarige Gentenaar koerste het voorbije jaar bij Wanty-Groupe Gobert, maar wil met de Franse continentale ploeg een stap vooruitzetten en ook grote rondes rijden. Hij tekende een contract voor twee jaar.

Claeys, die eind juli nog een rit won in de Ronde van Wallonië, viel dit jaar op in enkele voorjaarskoersen. Hij werd negende in de Ronde van Vlaanderen en twaalfde in de Omloop Het Nieuwsblad. Het ging al langer de ronde dat de Gentenaar had getekend bij het team van Nacer Bouhanni, maar pas nu maakte de ploeg het nieuws officieel bekend via Twitter. De laatbloeier zal bij Cofidis nog twee andere Belgen terugvinden: Kenneth Vanbilsen, die dinsdag bekendmaakte dat hij voor twee jaar heeft bijgetekend bij de ploeg, en Michael Van Staeyen, die einde contract is bij het team. Het is nog niet bekend of Van Staeyen er volgend jaar nog koerst.

Voorts maakte Cofidis ook bekend dat Jimmy Turgis, de broer van Anthony Turgis, en Guillaume Bonnafond, die na acht jaar de overstap maakt van AG2R, in 2017 voor het team zullen koersen.