‘Kremlin heeft outfits Amerikaanse atleten goedgekeurd’

Op de openingsceremonie van de Olympische Spelen vrijdag in Rio de Janeiro zullen de Amerikaanse atleten verschijnen in een nieuwe outfit ontworpen door Ralph Lauren. In een traditioneel Amerikaanse kleurenpalet, dat evenwel ook een verwijzing naar de Russische vlag lijkt te bevatten.

Het Amerikaanse modelabel Ralph Lauren, sinds 2008 verantwoordelijk voor de outfits van de Amerikaanse atleten op de Olympische Spelen, doste hen deze keer uit in een witte broek, marineblauwe blazer en een gestreepte trui in rood, wit en blauw, de kleuren van de Amerikaanse vlag.

Nu zijn die kleuren niet exclusief voorbehouden aan de Verenigde Staten (Frankrijk, Nederland, Noorwegen om al een paar landen te noemen) en dan kan er al eens iets mislopen. Het duurde niet lang voor gebruikers op sociale media erop wezen dat het ontwerp van de truien - zichtbaar onder de blazer - wel heel erg goed leek op de Russische vlag.

Vier jaar geleden, bij de spelen in Londen, kwamen de outfits van Ralph Lauren ook al onder vuur te liggen, omdat die toen in China waren vervaardigd. En twee jaar geleden vielen zijn outfits voor de wintersporters ook al niet in de smaak bij het Amerikaanse publiek, dat het had over ‘lelijke kersttruien’.

‘Kremlin heeft outfits Amerikaanse atleten goedgekeurd’