Enkel Courtois reageert al op aanstelling Martinez, oorverdovende stilte bij andere Duivels
Foto: Belga
De Rode Duivels weten waar ze aan toe zijn: de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland wordt afgewerkt onder leiding van Roberto Martinez. Chelsea-doelman Thibaut Courtois, die erg kritisch was voor ex-bondscoach Marc Wilmots tijdens het afgelopen EK in Frankrijk, is voorlopig de enige international die al reageerde, bij de rest van de nationale ploeg heerst intussen een oorverdovende stilte...

Thibaut Courtois bedankte na afloop van een oefenwedstrijd met Chelsea in de Verenigde Staten (3-1 zege tegen AC Milan) Marc Wilmots om de Rode Duivels naar de eerste plaats op de wereldranking te leiden, maar gelooft dat de nationale ploeg met Martinez aan de volgende kwalificatiecampagne kan beginnen met een propere lei: "Ik denk dat we hem (Marc Wilmots, nvdr.) moeten bedanken voor alle werk dat hij heeft gedaan met de nationale ploeg. Hij heeft van ons een team van winnaars gemaakt, en één van de beste ploegen in de wereld. Daarvoor moeten we hem dankbaar zijn."

"Maar natuurlijk krijgen we nu een nieuwe start met Martinez. Misschien was het afgelopen seizoen bij Everton niet het beste, maar het jaar dat ze vijfde werden (2013-2014, nvdr.) was echt fantastisch. Toen was het echt moeilijk om hen te kloppen. En als je denkt aan wat hij deed met Wigan: de FA Cup winnen (2013, nvdr.) was ook echt sterk, dus ik kijk er echt naar uit om hem te ontmoeten eind augustus."

De Rode Duivels werken op 1 september hun eerste wedstrijd onder Martinez af: een oefenwedstrijd tegen zijn geboorteland Spanje.

Verder: oorverdovende stilte

Bij de andere Rode Duivels blijft het intussen oorverdovend stil. Geen enkele speler reageerde via sociale media al op de aanstelling van Martinez.

Romelu Lukaku en Kevin Mirallas werkten samen met Martinez bij Everton. Lukaku reageerde na het ontslag van de Spanjaard bij zijn club in mei wel als volgt: "Als er iets breekt tussen de trainer en de ploeg, wordt het moeilijk."

Owen: "Dat zag ik niet aankomen"

Ook in Engeland, waar Martinez al sinds 1995 aan de slag is, reageert men verbaasd. Ex-topvoetballer en Match of the Day-presentator Gary Lineker liet op Twitter weten: "Ik wens hem succes in het ombouwen van een ploeg die heel open speelt in een ploeg die... heel open speelt", en analist Michael Owen hield het op een droge: "Dat zag ik niet aankomen".