Het hoofdkantoor fusiegroep AB InBev en SABMiller komt in Leuven
Foto: REUTERS

Het hoofdkantoor van de fusiegroep AB InBev en SABMiller komt in Leuven, zo maakt de grootste brouwer ter wereld bekend.

Het hoofdkantoor van de fusiegroep AB InBev en SABMiller komt in Leuven, zo bevestigt de grootste brouwer ter wereld donderdag in een persbericht. Aan het hoofd van het fusiebedrijf staat Carlos Brito, die reeds de Belgisch-Braziliaanse brouwer leidde.

De overname van SABMiller door AB InBev is nog niet helemaal rond. Men hoopt de operatie tegen 10 oktober af te ronden, als de aandeelhouders van beide groepen finaal het licht op groen hebben gezet.

Donderdag werd de nieuwe organisatiestructuur en het managementteam bekendgemaakt. Het hoofdkantoor komt in Leuven, met daarnaast een “global functional management office” in New York. Het is ook de bedoeling dat er een aantal mensen in de kantoren van SABMiller in het Britse Woking aan de slag blijven om gedurende een transitieperiode aan de integratie te werken.

Na de fusie wordt de groep in negen geografische zones opgedeeld: Noord-Amerika, Midden-Amerika, Latijns-Amerika noord, Latijns-Amerika zuid, Latijns-Amerika COPEC, Europa, Azië Noord, Azië Zuid en Afrika. De SABMiller-vestigingen in Miami, Hongkong en Peking zullen gefaseerd verdwijnen. Over de toekomst van de Europese vestiging van SABMiller in Zug (Zwitserland) wordt later een beslissing genomen, “als onderdeel van het verkoopsproces van de activiteiten in Centraal- en Oost-Europa”.

Carlos Brito leidt de fusiegroep. Onder hem staan zowel “functional chiefs” voor de verschillende activiteiten, als “zone presidents” voor de verschillende geografische zones. Mauricio Leyva, managing director van SABMiller, wordt verantwoordelijke voor de zone Midden-Amerika. Felipe Dutra blijft financieel directeur. De enige Belg in het gezelschap is Jan Craps, die zone president wordt van Azië Zuid. Momenteel werkte hij in Canada voor AB InBev.