Na klachten van de lokale overheid van Melbourne stak een graffitiartiest zijn muurtekening van Hillary Clinton in een nieuw kleedje.

Een Australische straatartiest, Lushsux, had de Amerikaanse presidentskandidate in een badpak geschilderd, met daarin dollarbiljetten.

Volgens het lokale bestuur kwamen er verschillende klachten binnen van buurtbewoners. Als de artiest zijn muurtekening niet zou verwijderen, moest hij een boete betalen. En ook de winkel waarop de tekening stond, hing een boete boven het hoofd.

 

Als reactie besloot de man zijn tekening aan te passen. Hij bedekte zijn halfnaakte afbeelding van Clinton met een nikab, met de begeleidende tekst: ‘als u deze vrouw aanstootgevend vindt, dan bent u een vrouwenhater, een racist, een seksistische islamofoob’.

Woensdag was de muur helemaal zwart geschilderd. ‘Het lijkt erop dat het bestuur wint’, tweette de artiest, die van censuur spreekt.

Lushsux was overigens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder schilderde hij Melania Trump met het gezicht van haar man Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, over haar borsten.

Clinton in badpak krijgt een nikab
Foto: AFP