7 doden bij aanval met giftige stoffen in Aleppo, zegt Moskou
Foto: Anadolu Agency

Het Russische ministerie van Defensie bevestigde dat zeven mensen werden gedood in Aleppo bij een aanval door de Syrische rebellen met munitie met “giftige stoffen”.

Het hoofd van het Centrum voor Syrië van het Russische ministerie van Defensie voor Syrië, Sergueï Tchvarkov, verklaarde dat de rebellengroep Nureddin al-Zenki dinsdag munitie lanceerde, geladen met een niet-gespecificeerde substantie, op een wijk in Aleppo die gecontroleerd wordt door de regimetroepen.

“Door de terroristische aanval zijn zeven mensen gestorven en werden 23 mensen geëvacueerd naar de ziekenhuizen van Aleppo met ademhalingsmoeilijkheden en verbrande luchtwegen”, aldus Tchvarkov. Hij voegde eraan toe dat Rusland de VS, die de rebellen steunen, op de hoogte had gebracht.

Syrische officiële media meldden dinsdag vijf doden en acht gewonden in Aleppo, nadat de rebellen granaten met toxische gassen lanceerden. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) is de dodentol van de aanval opgelopen tot zes, maar de ngo kon niet bevestigen dat het ging om aanvallen met giftige gassen.

Chloorgas

Dinsdag meldde het SOHR ook al 24 gevallen van verstikking nadat regimehelikopters twee vaten dropten die vermoedelijk chloorgas bevatten op de rebellenstad Saraqib, 50 kilometer ten zuiden van Aleppo. De inwoners bevestigden dat het ging om chloor, maar de ngo kon dat niet bevestigen.