Zo installeer je iOS 10 nu al op je iPhone of iPad
Foto: apple
De definitieve versie van iOS 10 wordt pas ergens in de herfst verwacht. Je kan het nieuwste besturingssysteem voor de iPhone en iPad vandaag echter al uitproberen.

Net als bij iOS 9 stelt Apple namelijk weer een publieke testversie van het besturingssysteem beschikbaar. Om die te installeren volg je gewoon het onderstaande stappenplan. Hou er wel rekening mee dat zo’n Public Beta nog fouten kan bevatten. Maak dus zeker een back-up van je iPhone of iPad met iOS 9 of – beter nog – installeer de software op een reservetoestel. Hier kan je nog eens nalezen met welke apparaten iOS 10 allemaal compatibel is.

  • Registreer je op deze webpagina voor het Apple Beta Software Program door je aan te melden met je Apple ID.
  • Klik op de volgende pagina, helemaal bovenaan, op Enroll Your Devices en kies het besturingssysteem waarvan je de testversie wil installeren: in ons geval niet macOS, maar iOS.
  • Surf met je iPhone of iPad vervolgens naar deze site, log nogmaals in met je Apple ID en installeer het Profile-bestand dat nodig is om de software-update uit te voeren. Volg hiervoor gewoon de instructies op het scherm.
  • Vanaf nu kan je de upgrade naar iOS 10 (Beta) op de gebruikelijke manier binnenhalen en installeren, via Instellingen, Algemeen, Software-update. De finale versie van het besturingssysteem zal over enkele weken gewoon over de bètaversie heen geïnstalleerd worden.

Na de officiële lancering van iOS 10 komen we uitgebreid terug op de nieuwe mogelijkheden van het besturingssysteem. Hier vind je alvast een voorproefje.