Onduidelijkheid over opsluiting asielzoeker na Sfinks Mixed
Foto: Koen Bauters

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tweette vanochtend dat een asielzoeker werd opgesloten in een gesloten centrum als bewarende maatregel na klachten tijdens het festival Sfinks Mixed. Maar Fedasil zegt momenteel nog geen informatie te hebben gekregen over een plaatsing.

De beslissing komt er na de klacht van twee meisjes die naar eigen zeggen zaterdag slachtoffer werden van ongewenste intimiteiten door een groep asielzoekers op Sfinks Mixed. Die groep van ongeveer 25 asielzoekers werd toen preventief gevraagd het festival te verlaten, na klachten van enkele festivalbezoekers aan de organisatie.

Twee van de asielzoekers weigerden vrijwillig het festival te verlaten en werden even bestuurlijk aangehouden.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken tweette dan dinsdagochtend dat één van de betrokken asielzoekers is opgesloten in een gesloten centrum als bewarende maatregel.

Maar bij Fedasil zeggen ze nog niet op de hoogte te zijn van de identiteit van de betrokkene. ‘Wij hoorden verhalen over twee personen uit het asielcentrum in Broechem, maar daar weten we niets van. Wij wachten zelf op meer informatie’, luidt het bij Fedasil.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig