Ali Carter wint World Open snooker
Foto: Belgaimage

De 37-jarige Engelsman Allister Carter (WS-31) heeft zondag in het Chinese Yushan het World Open snookertoernooi gewonnen. In de finale versloeg hij zijn landgenoot Joe Perry (WS-11) met 10-8.

In de halve finales had Carter de Thai Thepchaiya Un-Nooh (WS-33) met 6-1 uitgeschakeld. Perry plaatste zich voor de finale door de Australiër Neil Robertson (WS-4) met 6-2 te verslaan.

Voor Carter is het na het Welsh Open van 2009, het Shanghai Masters van 2010 en het German Masters van 2013, zijn vierde zege in een full rankingtoernooi. “The Captain” houdt er 106.000 euro aan over. Perry kreeg 47.500 euro op zijn bankrekening overgeschreven. Op de wereldranglijst leverde de zege Carter liefst vijftien plaatsen winst op. Hij behoort nu net weer tot de top zestien van de wereld.

“Ik heb de jongste jaren heel wat doorstaan. Dat ik nu terug in de top zestien sta, betekent dan ook heel veel voor mij” reageerde Carter. Sinds zijn vorige toernooizege in 2013 leverde Carter strijd tegen kanker. Er werd bij hem teelbalkanker vastgesteld en er werd een tumor in zijn long gevonden. Bovendien moet de tweevoudige vicewereldkampioen met de gevolgen van de ziekte van Crohn leven. Eind 2014 maakte hij zijn comeback in het het profcircuit.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in