VIDEO. AA Gent raakt niet voorbij KV Kortrijk
Foto: Photo News

AA Gent heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet winnend kunnen afsluiten. Op het veld van KV Kortrijk kwam het eerst op achterstand na een knap doelpunt van Ouali, maar Neto kopte vlak na rust de gelijkmaker tegen de touwen. Verder kwamen de Buffalo’s niet meer in wat een wel zeer middelmatige partij was.

Hein Vanhaezebrouck koos in tegenstelling tot de Europese midweekmatch tegen Viitorul Constanta niet voor twee spitsen, maar keerde terug naar zijn beproefde systeem. Met Depoitre als enige diepe spits dus en ook Simon en Milicevic in de basis. Bij de thuisploeg stonden met Kaminski, Joaozinho, Barbaric, Métanire en Ouali maar liefst vijf debutanten in de basis.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Kortrijk

AA Gent

Zowel de Kerels als de Buffalo’s leken nog niet meteen uit hun zomerslaapje ontwaakt. Saai en bij momenten stevig: zo viel het eerste half uur misschien nog het best te omschrijven. Tot Kortrijk bijna uit het niets een prima aanval in mekaar knutselde. Smet bediende Kagé, Ouali werkte diens lage voorzet met een geweldig hakje voorbij doelman Rinne: 1-0. Gent zette daar weinig tegenover, al kwam het via een gelukje bijna langszij. Een voorzet van Nielsen verraste bijna Kaminski, maar de lat bracht redding voor KVK. Een zucht van opluchting raasde door het Guldensporenstadion toen scheidsrechter Delferière een einde maakte aan de eerste helft.

Dan begon Gent een stuk beter aan de tweede helft. Simon leek er wel zin in te hebben en dwong een hoekschop af. Die waaide voorbij alles en iedereen tot bij Matton. Die bracht voor tot aan de eerste paal, waar Neto ongehinderd de gelijkmaker tegen de netten kon koppen. Plots kwam er even wat meer schwung in de partij. Papazoglou besloot naast, Mitrovic kopte aan de overkant een ingestudeerd nummertje in de handen van Kaminski. Gent nam het commando over, gooide ook Perbet in de strijd maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Milicevic was er misschien nog het dichtste bij, maar de Zwitser kon een voorzet van Foket niet verzilveren.

Geen driepunter dus voor de Buffalo’s, die volgende het volgende week thuis opnemen tegen Racing Genk. Kortrijk wacht dan weer de lastige verplaatsing naar Anderlecht.