RC Mechelen uit beker gekegeld door eersteprovincialer
Foto: GMAX
Derdeklasser RC Mechelen is vandaag verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de Croky Cup. In en tegen eersteprovincialer Schriek werd het 1-3, het bekeravontuur van de Mechelaars is meteen afgelopen voor dit seizoen.

De wedstrijd kende een onwaarschijnljik begin, want na zeven minuten konden de boeken eigenlijk al toe. Schriek nam een overweldigende start met al na drie minuten de openingsgoal. Op aangeven van Sallaets opende Vercammen al snel de score, en daar bleef het niet bij.

Eén minuut later ging de bal een eerste keer op de stip, na een fout op Criel. Sallaets zette zich achter de bal en hij gaf keeper De Ruysscher niet de minste kans. En de thuisploeg was nog niet bekomen van de vroege 0-2 of er werd opnieuw voor strafschop gefloten. Een discutabele fase met veel Mechels protest waar de spelers geen handspel hadden gezien van Teirlinckx, maar de ref onverbiddelijk was: 0-3! RC Mechelen zou zich voor de pauze niet meer van deze opdoffer herstellen.

Groen-wit speelde inspiratieloos en de bezoekers voetbalden als in een zetel. Na de rust scoorde de thuisploeg één keer, via de ingevallen Fontaine. Maar Schriek echt verontrusten konden de Racingers in de slotfase niet.

RC MECHELEN: De Ruysscher, Gassama, De Maegd, Van Delm, Telen (46' Fontaine), Teirlinckx, Mertens (65' Kouyate), Del Molino Talavera, Dahman, Vos (46' Ahriga).

SCHRIEK: Verelst, Rymenants, Damoiseau, Van Aerschot, Van Craen, Sallaets, Hens, Criel (77' Bouchaouni), A. El Aissaoui (86' S. El Aissaoui), Vercammen, Kerckhofs (89' Faes).

Doelpunten: 3' Vercammen 0-1, 4' Sallaets 0-2 (strafschop), 7' Sallaets 0-3 (strafschop), 71' Fontaine 1-3.
Gele kaarten: A. El Aissaoui.