Kevin Strijbos wint GP van België voor eigen publiek
Foto: BELGA

Kevin Strijbos (Suzuki) heeft zondag in eigen land de Grote Prijs van België, veertiende manche in het wereldkampioenschap MXGP, gewonnen. De 30-jarige Antwerpenaar bleef in het zand van Lommel de Duitser Max Nagl (Husqvarna), winnaar van de eerste reeks, en de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) voor. De overwinning in de MX2 ging naar de Brit Max Anstie (Husqvarna).

Strijbos had genoeg aan een derde plaats in zowel de eerste als de tweede reeks, om de overwinning te vieren. De Duitser Max Nagl won de eerste reeks in Lommel, maar een zevende plaats in de tweede reeks was niet voldoende voor de eindzege. De overwinning in de tweede reeks ging naar de Sloveense WK-leider Tim Gajser (Honda), die in de eerste reeks pas als vijftiende over de finish reed.

In de eindstand van de Grote Prijs van België bleef Strijbos uiteindelijk Nagl en Cairoli voor. Van de andere Belgen eindigde Jeremy Van Horebeeck (Yamaha) met een vierde plaats net naast het podium. Clément Desalle (Kawasaki) eindigde op de achtste plaats en Jens Getteman (KTM) op de twaalfde. Strijbos zorgde voor de eerse Belgische zege van het seizoen.

WK-leider Tim Gajser finishte als vijfde in Lommel en blijft nog altijd stevig aan de leiding in de MXGP. Eerste achtervolger Antonio Cairoli volgt als tweede op 103 punten.

MX2

In de MX2 ging de overwinning naar de Brit Max Anstie. Hij won zowel de eerste als de tweede reeks en ging in de eindstand de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) en de Bulgaar Petar Petrov (Kawasaki) vooraf. De Nederlandse WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) was door een blessure niet aanwezig in Lommel, maar heeft nog altijd een ruime voorsprong van 87 punten op eerste achtervolger Jeremy Seewer.