Hermien Peters pakt zilver op jeugd-WK kajak
Archiefbeeld Foto: BELGA

Hermien Peters heeft zich zondag op de slotdag van het WK kajak voor junioren en U23 in het Wit-Russische Minsk tot vicewereldkampioene in de K1 500m (U23) gekroond.

Peters deed het in de finale van de K1 500m net iets minder goed dan haar broer Artuur, die twee dagen geleden de wereldtitel in de K1 1000m U23 had gepakt. Zus Hermien pakte het zilver, een resultaat waarvoor ze voor de start van dit WK zeker had getekend. De Neerpeltse topkajakster peddelde trouwens op dit WK nog een tweede A-finale, namelijk in het voor haar ongewone K1 200m nummer en werd daar negende.

Hermien Peters had geen last van de inspanningen die ze in de K1 200m van vier uur eerder had geleverd. Na 250m, halfweg dus, lag ze tweede op amper vier honderdsten van één seconde van de Spaanse Lazkano. Onze landgenote sprintte de Spaanse in de tweede wedstrijdhelft voorbij, maar werd op haar beurt verrast door de Hongaarse Dora Lucz, die zich in die K1 200m tot wereldkampioene kroonde. Die zege bleek geenszins toevallig, want ook in de slotmeters toonde de Hongaarse zich sneller.

Hermien Peters moest nog alle zeilen bijzetten om de Wit-Russische Grishina, Europese kampioene in 2013 en 2014, achter zich te houden. Ze finishte tweede met iets minder dan één tiende seconde voorsprong op de Wit-Russische. Daarmee pakte ze na haar twee Europese medailles van op het EK U23 (goud in de K1 500m en zilver in de K1 200m), nu ook nog het WK-zilver.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in