VTM excuseert zich voor uitzenden sketch met Frank en Sabine: 'Ongepast'
Foto: vtm
Televisiezender VTM zond zaterdagavond een herhaling uit van een aflevering van het humoristisch programma 'Tegen de Sterren Op'. Daarin was onder meer een parodie op het weerbericht te zien, met in de hoofdrol (imitaties van) Frank Deboosere en Sabine Hagedoren. Medialaan, de eigenaar van VTM, excuseert zich zondag voor de uitzending.

Deboosere en Hagedoren werden voor de gelegenheid geïmiteerd door Chris Van Espen en Tine Embrechts. Het was dan wel een herhaling, maar dat er met de weerman en weervrouw werd gelachen, zo kort na het overlijden van de zus van Deboosere en de partner van Hagedoren, vonden sommige kijkers erg ongepast. Ze lieten hun ongenoegen blijken op Twitter. 

Medialaan heeft zich intussen geëxcuseerd voor de uitzending. 'Het was ongepast de sketch uit te zenden na de persoonlijke tragedie binnen de families van Sabine en Frank', luidt het. 'De sketch van Tegen de Sterren Op dateert van seizoen 3 uit 2013, maar door een menselijke fout is de heruitzending van de aflevering zaterdag niet op tijd aangepast. Medialaan betreurt deze fout en biedt zijn excuses aan aan de families van Sabine en Frank, en aan de kijkers.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in