Vader van dolle schutter München: 'Ons leven hier is voorbij'
Foto: EPA

Ruim een week na de schietpartij van München door een Duits-Iraanse jongeman heeft de vader voor het eerst gesproken over doodsbedreigingen tegen hem gericht. 'Het gaat niet goed met mij. Mijn vrouw huilt al de hele week. Ons leven in München is voorbij', zei Masoud S. in Bild am Sonntag.

De vader gaf aan dat hij geen enkel idee had over de plannen van zijn zoon. “Ik wist niet eens dat hij een wapen had.”

De achttienjarige Duitse Iraniër had op 22 juli negen mensen doodgeschoten vooraleer hij zichzelf van het leven beroofde. Het pistool had hij blijkbaar heimelijk op het internet gekocht.

S. zei voorts dat zijn zoon hem nooit heeft verteld dat hij op school gepest werd. Vier jaar geleden had een klasgenoot hem daarover aangesproken. 'Ik heb Ali van de school gehaald en met de lerares gepraat', zei hij in BamS. 'Enkele pestkoppen heb ik aangewezen, maar het onderzoek werd stopgezet.'

Breivik

De schooljongen was volgens de eerste vaststellingen gefascineerd door de extreemrechtse massamoordenaar Anders Behring Breivik uit Noorwegen. Zijn slachtoffers - voornamelijk moslims -hadden een migrantengeschiedenis met roots in Turkije of Kosovo. De speurders hadden echter vooral op de psychische problemen van de jongeman gewezen.