Moeder en dochter uit wagen gesleept en verkracht in India
De politie in India wordt verweten te weinig te doen aan de verkrachtingen in het land. Foto: AFP

Een moeder en haar dochter werden uit hun auto gesleept en zijn het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting in de omgeving van New Delhi. Dat deelt de politie zondag mee.

Vijf mannen hielden vrijdagavond laat de gezinswagen tegen in de buurt van Bulandshahr, ongeveer 65 kilometer ten oosten van de Indiase hoofdstad. “De mannen sleepten het gezin naar een nabijgelegen veld, beroofden hen van hun geld, juwelen en gsm’s. Vervolgens bonden ze de mannelijke leden van het gezin vast en verkrachtten de moeder en haar dertienjarige dochter”, aldus politie-officier Rameshwar Singh.

Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar de politie heeft een speciaal team samengesteld om achter de daders aan te gaan. Vrouwenrechtenactivisten betichtten de autoriteiten en de Indiase politie ervan te weinig te ondernemen om seksuele misdrijven in te tomen. In India is recent weer een golf van aanrandingen op vrouwen ontstaan. Vorige week overleed een veertienjarig meisje uit een lagere kaste, nadat ze twee keer werd verkracht door dezelfde man.

Seksuele delicten en overvallen op vrouwen krijgen veel aandacht in de Indiase samenleving sinds de groepsverkrachting en moord op een studente in een bus in New Delhi in 2012.

India keurde na die zaak een strengere wetgeving over verkrachtingen goed, maar activisten zeggen dat er weinig is veranderd in het gedrag tegenover seksuele misdrijven en dat aanvallen op vrouwen en meisjes onverminderd blijven doorgaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in