Bewolkte zondag met kans op onweer

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met plaatselijke buien en kans op onweer. In de namiddag wordt het opnieuw droog in het westen met meer zon, bij maxima tot 22 graden. Maandag verloopt meestal droog met soms opklaringen bij maxima rond 21 graden. Dinsdag en woensdag krijgen we vaak bewolkt en regenachtig weer en nog steeds dezelfde maxima. Dat laat het KMI weten.

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met eerst slechts lokale buien. Deze namiddag worden die talrijker en kunnen lokaal met onweer gepaard gaan, terwijl het in het westen en aan zee zonniger en droog wordt. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden. De zwakke tot matige westenwind ruimt naar het noordwesten.

Zondagavond en -nacht is er nog kans op een lokale bui. Later wordt het droog met soms brede opklaringen en wolkenvelden. De minima schommelen van 8 graden in de Hoge Venen tot 13 graden in het westen. De zwakke wind krimpt van noordwest naar zuidwest.

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een lokale bui al blijft het meestal droog. Maxima tot 21 graden bij een matige westenwind.

Dinsdag alsook woensdag is er weinig zon en kan er af en toe wat regen of een bui vallen. Dinsdag is het amper 20 graden, woensdag zo’n 22 graden.

Donderdag is het tijdelijk warmer maar al snel neemt de bewolking vanaf het westen toe en kunnen er (onweers)buien vallen. Vrijdag zijn er perioden met zon en is er nog kans op enkele lokale buien. Zaterdag verloopt wellicht meestal droog. Het wordt opnieuw koeler met zo’n 21 à 22 graden.

Gans de periode waait er een veelal goed voelbare zuidwestenwind.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in