Drie doden en twee zwaargewonden bij frontale botsing
Foto: bfm

In Itegem bij Heist-op-den-Berg is in de nacht van zaterdag op zondag een zwaar ongeval gebeurd. Daarbij vielen drie doden en twee zwaargewonden. Dat meldt de VRT. Ook in het West-Vlaamse Markegem kwam een jongeman van negentien om het leven bij een ongeval.

Twee auto’s reden in de nacht van zaterdag op zondag frontaal in op elkaar in een bocht op de Gestelsesteenweg in Itegem. In de ene wagen zaten vier mensen, in de andere was alleen een bestuurder aanwezig. De auto met alleen de bestuurder erin, kwam na de botsing in het bos naast de weg terecht. Drie van de betrokkenen kwamen om het leven, de twee anderen raakten zwaargewond.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse. De rijbaan was meer dan vier uur volledig versperd.

Enkele dagen geleden gebeurde er in Itegem ook al een dodelijk ongeval. Een 83-jarige man kwam er om het leven na een aanrijding door een wagen.

Ongeval Markegem

Zondagochtend rond zeven uur gebeurde er nog een dodelijk ongeval in de Tieltstraat in Markegem (deelgemeente van Dentergem). Een jongeman van negentien verloor na een bocht om een nog onduidelijke reden de controle over zijn stuur. Hij knalde tegen een boom aan de overkant van de verbindingsweg tussen Tielt en Wakken.

De jongeman is niet de eigenaar van de wagen, aldus het parket van West-Vlaanderen. Hij zat nog lange tijd in de wagen na het ongeval.

Ook op de Tieltstraat, die volledig afgesloten is momenteel, is het niet de eerste keer dat er een zwaar ongeval gebeurt. Het West-Vlaamse parket neemt het onderzoek in handen.

Ongeval Moorsele

Bij een ongeval in de Warandestraat in Moorsele raakte zaterdagavond nog een man - geboren in 1975 - zwaargewond. Het ongeval was vermoedelijk te wijten aan overdreven snelheid. Er is een verkeersdeskundige aangesteld, er waren geen getuigen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in