HBO bevestigt einde ‘Game of Thrones’

Liefhebbers van ‘Game of Thrones’ hielden er al rekening mee, maar nu werd ook officieel bevestigd dat er nog maar twee seizoenen van de populaire televisiereeks worden gemaakt. Het voorlaatste seizoen wordt volgende zomer verwacht.

Dat heeft Casey Bloys, chef programmatie van televisiezender HBO, bevestigd op een bijeenkomst van de Television Critics Association. Hij bevestigt zo wat producers en scenaristen David Benioff en Dan Weiss eerder al hadden gezegd, namelijk dat ze in totaal acht seizoen willen maken.

De reeks is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, maar heeft de schrijver intussen ingehaald. Het zevende seizoen zal slechts zeven afleveringen tellen in plaats van tien, en zal naar alle waarschijnlijkheid volgende zomer worden uitgezonden. Het laatste seizoen wordt uitgezonden in 2018.

‘Spin-off is mogelijk’

Een lichtpuntje voor de fans die nu al weten dat ze na de reeks in een zwart gat zullen vallen: de televisiezender sluit niet uit dat er daarna een spin-off wordt gemaakt. ‘We staan er voor open, en de producers vinden het geen slecht idee, maar er zijn nog geen concrete plannen’, aldus Bloys.

Game of Thrones is de meest bekeken televisieserie op HBO en werd vorig jaar bekroond met niet minder dan twaalf Emmy Awards. Door het volgende seizoen pas in de zomer uit te zenden in plaats van april en mei, komt de reeks volgend jaar niet in aanmerking voor een Emmy.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in