Vliegverkeer op luchthaven Lissabon stilgelegd: verdachte personen op tarmac
Foto: EPA

Het vliegverkeer op de luchthaven van de Portugese hoofdstad Lissabon is zaterdagavond een half uur stilgelegd omdat er zich vier verdachte personen op het tarmac bevonden. Dat hebben de Portugese autoriteiten gemeld. De vier werden opgepakt door de politie.

De verdachten, volgens de lokale media vier Algerijnen, waren via een dienstuitgang uit hun vliegtuig geglipt, nadat het geland was na een vlucht uit Algiers. Ze begaven zich daarop, om een nog onbekende redenen, naar een van de landingsbanen.

“We hebben geen aanwijzingen dat het om een terroristische daad zou gaan”, aldus de politie, die eerder uitgaat van een poging om het land illegaal binnen te komen. De vier verdachten zullen maandag voor de rechter verschijnen.

Het incident gebeurde in een periode waarin de sfeer in Europa gespannen is door een reeks jihadistische aanslagen in Frankrijk en Duitsland. Zaterdagochtend werden op de Nederlandse luchthaven van Schiphol nog extra veiligheidsmaatregelen genomen nadat de autoriteiten een “signaal van dreiging” hadden ontvangen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in