Charleroi klopt Waasland-Beveren in extra tijd
Steeven Willems (midden) viert de goal. Foto: BELGA

Charleroi start de competitie met een zege tegen Waasland-Beveren maar niemand die dat aan de rust nog had durven voorspellen. De Karolo’s waren in de eerste helft nergens en werden getrakteerd op een fluitconcert van de supporters. Dat hielp blijkbaar want Charleroi knokte zich weer in de wedstrijd en trok in de extra tijd nog het laken naar zich toe: 1-0.

Waasland-Beveren was voor rust duidelijk de betere ploeg maar kon het overwicht niet ombuigen in een doelpunt. Falende afwerking en een goed keepende Mandanda zorgden ervoor dat het bij de rust nog steeds 0-0 stond. En Charleroi? Dat liet in die eerste helft bitter weinig zien, tot grote onvrede van de supporters die hun ploeg op een fluitconcert trakteerden.

Na ongetwijfeld ook een donderpreek van Mazu verscheen een heel ander Charleroi uit de kleedkamer. Ninis en Fall geraakten echter niet voorbij doelman Goblet. Waasland-Beveren moest achteruit maar knokte voor wat het waard was en zo kregen we een aardige partij te zien. Na de rode kaart voor N’Ganga (niemand buiten scheidsrechter Boucaut wist waarom) leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar dat was zonder Steeven Willems gerekend: in blessuretijd trapte hij een rebound laag en hard in doel.