Simona Halep staat tweede jaar op rij in finale Montréal
Foto: EPA

De Roemeense Simona Halep (WTA-5) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het met 2.714.413 dollar gedoteerde WTA-toernooi in het Canadese Montréal. Halep trok in drie sets met 6-0, 3-6 en 6-2 aan het langste eind tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA-2), na 1 uur en 38 minuten spelen.

Halep heeft zo haar revanche beet voor de nederlaag tegen Kerber in de kwartfinales op Wimbledon begin juli. De 24-jarige Roemeense ging als een stoomtrein van start en gunde de 28-jarige Angelique Kerber geen enkel spelletje in de eerste set. Kerber knokte zich terug in de wedstrijd en won de tweede set met 6-3. Halep leek gefrustreerd door het verlies in de tweede set, maar hield op tijd het hoofd koel om de derde set met 6-2 naar zich toe te trekken en zich voor het tweede jaar op rij te plaatsen voor de finale van het Canadees Open (Rogers Cup), dat afwisselend in Montreal en Toronto gespeeld wordt. Vorig jaar moest ze in Toronto de titel aan de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-16) laten.

In de finale speelt Halep tegen de winnares van het duel tussen de Slovaakse kwalificatiespeelster Kristina Kucova (WTA-121) en het Amerikaanse tiende reekshoofd Madison Keys (WTA-12).

Zondag gaat Halep in haar 22e WTA-finale voor een veertiende titel, de derde dit seizoen. Ze was dit jaar al succesvol in Madrid en Boekarest.