Rio smeekt Nintendo om Pokémon Go: ‘Voor de atleten’
Vanop de Facebookpagina van burgemeester Paes.

Pokémon Go houdt iedereen in de ban. Of toch iedereen in de landen waar het spel beschikbaar is. En laat dat nu net niet het geval zijn in Brazilië, tot grote ontgoocheling van menig olympisch atleet (en zijn meegereisde supporters). Daarom richt de burgemeester van Rio de Janeiro zich tot Nintendo.

Het is een nieuwe teleurstelling in een lange rij voor de atleten; het dorp waar ze zullen verblijven vertoont nog erg veel gebreken, de stadia zijn nog niet af en tot overmaat van ramp kunnen ze nu ook geen Pokémon Go spelen in Brazilië.

‘Ik hoopte door het atletendorp te kunnen lopen terwijl ik Pokémon vang’, vertelt voetbalster Anna Green uit Nieuw-Zeeland. ‘Maar ik kan het hier niet openen op mijn telefoon.’

Ze liet ook weten aan ESPN dat het ‘toch wel oké was’, dat ze het zonder Pokémon Go ook zal redden. ‘Maar dat het leuk was geweest om te doen.’ In plaats daarvan zal ze nu trainen.

Eduardo Paes, de burgemeester van Rio de Janeiro, is begaan met de atleten. Op Facebook heeft hij dan ook een oproep gelanceerd aan het adres van Nintendo: ‘Breng Pokémon Go naar Brazilië’.

Of Nintendo zal in gaan op de vraag van de burgemeester is nog niet geweten.