Diana Khodjaeva is er zaterdag op het EK pool voor junioren in het Albanese Tirana niet in geslaagd haar titel te verlengen in het 8-ball. De 17-jarige Belgische werd in de halve finales met 5-3 uitgeschakeld door haar Russische leeftijdsgenote Kristina Tkach, die haar donderdag ook al met 5-3 van de titel in het 10-ball gehouden had. Ook in het 8-ball pakte Tkach de titel.

In het 9-ball plaatste Khodjaeva zich inmiddels met 6-2 winst tegen de Nederlandse Roxanne Overeem en 6-3 tegen de Duitse Pia Blaeser voor de winnaarskwalificatie. Daarin treft ze de 16-jarige Wit-Russische Palina Chernick. Winst levert een plaats in de halve finales en minsten brons op. De verliezer krijgt een nieuwe kans in de verliezerskwalificatie.

Vorig jaar veroverde Khodjaeva in het Oostenrijkse Sankt-Johann Im Pongau een medaille in de drie disciplines: goud in het 8-ball en zilver in het 9-ball en 10-ball. In 2013 pakte ze al brons in het 8-ball, in 2014 brons in het 9-ball. In 2015 verzamelde ze in het Portugese Vale de Loba ook al het eerste eremetaal bij de senioren: brons in zowel 8-, 9- als 10-ball. Dit jaar keerde ze echter zonder medaille van het EK in Sankt-Johann im Pongau terug.

Diana Khodjaeva treedt in de voetsporen van haar 20-jarige zus Kamila Khodjaeva. Die verzamelde zes gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles op juniorenkampioenschappen en heeft bij de senioren twee keer Europees goud, drie keer zilver en drie keer brons in de prijzenkast.