Martina Hingis wordt op haar 35ste opgevist voor Olympische Spelen
Foto: AP

Het afzeggen van Belinda Bencic (WTA-16) en Roger Federer (ATP-3) voor de Olympische Spelen in Rio, heeft het Zwitsers Olympisch Comité ertoe gedwongen om zijn plannen te wijzigen voor het olympisch tennistoernooi.

Zo werd er gekozen voor Martina Hingis en Timea Bacszinszky (WTA-15) als duo voor het dubbelspel bij de vrouwen. Daardoor zal Viktorija Golubic (WTA-71), die aanvankelijk voorzien was als dubbelpartner van Bascinszky, niet afreizen naar Rio. Aan het gemengd dubbel zal geen Zwitsers team deelnemen.

“Ik had deze ervaring natuurlijk enorm graag willen meemaken en het had schitterend geweest om met twee vrouwelijke Zwitserse dubbelteams in Rio aanwezig te zijn”, reageerde Viktorija Golubic via het Zwitsers Olympisch Comité op haar niet-selectie. “Maar in de gegeven omstandigheden is het logisch dat het sterkste duo zich in de strijd om de medailles zal mengen.”

Er zal geen Zwitsers team deelnemen aan het gemengd dubbel in Rio. Stan Wawrinka (ATP-5) wil zich uitsluitend concentreren op het enkelspel en wil geen team vormen met Hingis of Bacszinszky.

Roger Federer had aangegeven om wel met Martina Hingis te willen deelnemen aan het gemengd dubbel, maar door een knieblessure moest de 34-jarige Zwitser een punt zetten achter zijn seizoen.

De 19-jarige Bencic is net hersteld van een polsblessure die ze een maand geleden opliep op Wimbledon, maar voelt zich niet klaar om deel te nemen aan de Spelen in Rio omdat ze vertraging opliep in haar voorbereiding. .