Zestien doden bij crash luchtballon in Texas
Een restant van het frame van de uitgebrande ballon wordt geïnspecteerd. Foto: Ralph Barrera/ap

Een luchtballon is neergestort in de Texaanse stad Lockhart (VS). Volgens de lokale media hebben de 16 passagiers de ramp niet overleefd.

Sheriff Daniel Law van Caldwell County heeft aan Amerikaanse media bevestigd dat de hulpdiensten om 19.44 uur plaatselijke tijd een noodoproep hebben ontvangen. Het ging over een crash in de buurt van de stad Lockhart in Texas, op zowat 50 kilometer ten zuiden van Austin.

Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, stond de mand van de luchtballon in brand. 'Op dit moment gaan we ervan uit dat er geen overlevenden zijn. We proberen nu de slachtoffers te identificeren'. Volgens officiële bronnen waren er 16 mensen aan boord van de ballon.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft inspecteurs naar de plaats van het ongeval in Lockhart gestuurd. De ballon was van een firma die commerciële ballonvaarten aanbiedt. 

Greg Abbott, de Texaanse gouverneur, heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers. 'Onze gedachten en gebeden gaan naar de slachtoffers en hun familie, en ook naar de gemeenschap van Lockhart.'