Moslims weigeren terrorist Adel Kermiche te begraven
Foto: REUTERS

De moslimgemeenschap in het Franse Saint-Etienne-du-Rouvray weigert de begrafenis voor te bereiden van Adel Kermiche. De 19-jarige man doodde er dinsdag samen met zijn kompaan Abdel Malik Petitjean tijdens een aanslag op een kerk een priester.

Dinsdag vielen Adel Kermiche (19) en Abdel Malik Petitjean gewapend met messen binnen in de kerk van het Franse dorp Saint-Etienne-du-Rouvray. Ze gijzelden vijf personen: vier kerkgangers en de 86-jarige priester Jacques Hamel. Die laatsten sneden ze de keel over. De twee werden even later doodgeschoten door de politie.

De begrafenis van Kermiche, een moslim die net voor de aanslag nog trouw had gezworen aan terreurgroep Islamitische Staat (IS), is nog een probleem. De moslimgemeenschap in het dorp weigert er immers voorbereidingen voor te treffen, schrijft Le Parisien.

‘We willen de naam van de islam niet besmeuren’, zegt Mohammed Karabila, voorzitter van de lokale moslimorganisatie. ‘We helpen dus niet bij het voorbereiden van het lichaam of bij de begrafenis.’

Reactie uit moslimgemeenschap

In diezelfde krant krijgt de moslimgemeenschap steun van andere moslims in het dorp. ‘Wat Kermiche deed, was zondig’, zegt Khalid El Amrani (25). ‘Hij maakt geen deel meer uit van onze gemeenschap en de moskee mag dan ook bijstand weigeren bij de begrafenis.’

Dinsdag wordt in Rouen priester Jacques Hamel begraven. Of Kermiche in Saint-Etienne-du-Rouvray begraven zal worden, is een beslissing die de burgemeester zal moeten nemen.