Aanvoerder Luuk de Jong langer bij PSV
Foto: EPA

Spits Luuk de Jong heeft zijn contract bij PSV met een jaar verlengd. De aanvoerder tekende zaterdag bij tot de zomer van 2020. De vorige verbintenis van Luuk de Jong liep tot medio 2019.

De Eindhovense club nam De Jong in de zomer van 2014 over van Borussia Mönchengladbach. Daarvoor speelde hij bij FC Twente en De Graafschap. De twaalfvoudig international is sinds zijn komst een vaste waarde in het team van trainer Phillip Cocu. Hij had met 20 treffers in zijn eerste jaar en 26 in zijn tweede een groot aandeel in de afgelopen twee kampioenschappen van PSV.

“Toen ik hier tekende was de intentie om hier twee jaar te spelen en daarna verder te kijken. Het is boven verwachting goed gegaan. Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is voor mij ook heel belangrijk. Dat heb je als voetballer nodig. Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf. Ik zit hier echt goed”, stelde de aanvaller.

“Hij is een van de belangrijkste spelers in de selectie en de afgelopen jaren een voorbeeld voor de groep geweest, ook als mens. We zijn blij dat hij langer bij ons blijft”, zei technisch directeur Marcel Brands bij de ondertekening.