Laura Gonzalez Escallon staat na een foutloze eerste ronde in 66 slagen tweede op het Kansas City Championship golftoernooi (Sylmetra Tour/90.000 euro) in Kansas City.

De 25-jarige uit Terhulpen, vorige week nog winnares van het Firekeepers Championship, kwam foutloos rond en dit na birdies op de holes drie, zes, acht, twaalf, dertien en achttien. Gonzalez Escallon telt hiermee één slag meer dan de Amerikaanse Jackie Stoelting die alleen aan de leiding staat. Onze landgenote heeft nu 60 holes gespeeld zonder een bogey waarbij ze 21 birdies lukte.

Gonzalez Escallon, de nummer zestien in het Symetra Tour-tussenklassement, kan mits een topprestatie een plaats in de top-10 opeisen die aan het einde van het seizoen goed is voor een LPGA Tourkaart voor het seizoen 2017. “Tijdens mijn oefenronde voelde ik al dat het goed zat”, verklaarde ze. “Momenteel speel ik mijn beste golf. Ik kan agressief zijn bij de afslag en het putten en chippen loopt ook vlot. Het vertrouwen is goed en ik geniet momenteel bij het golfen wat de sleutel is tot succes.”

Stand na eerste ronde:

1. Jackie Stoelting (VSt) 65 -7

2. Laura Gonzalez Escallon (Bel) 66

3. Liv Cheng (NZe) 67

. Emma Landel (VSt) 67

5. Peiyun Cheng (Tai) 68

. Emma Talley (VSt) 68

. Dottie Ardina (Fil) 68