De Amerikaan Luke Aikins maakt zich vandaag op voor de belangrijkste stunt uit zijn leven: op 7,5 km hoogte zal hij uit een vliegtuig springen zonder parachute of wingsuit. Dan stort je toch gewoon te pletter, denkt u? Het zou echter theoretisch mogelijk zijn om je door een vangnet te laten opvangen en Aikins wil bewijzen dat het ook echt kan.

De bedoeling is om te landen in een net dat ongeveer een derde van een voetbalveld groot is in een woestijngebied nabij Los Angeles. Dat is moeilijk te zien vanuit de lucht, maar de stuntman zal een gps bijhebben en aanwijzingen krijgen via een koptelefoon.

De man is ook niet zomaar iemand: hij heeft al 18.000 parachutesprongen uitgevoerd en was de leermeester van Felix Baumgartner die in 2012 de hoogste vrije val ooit deed, met parachute weliswaar. Nu wil de man zijn eigen record realiseren.

Opvallend is wel dat Red Bull - die regelmatig opmerkelijke stunts sponsort zoals de recordpoging van Baumgartner - zich aan dit project niet wilde wagen. Of de man de stunt overleeft zal vannacht live te zien zijn op de Amerikaanse tv-zender Fox.