Deep Purple bezorgt Suikerrock een leuke start
Foto: AFP

Een dag nadat David Gilmour (ex-Pink Floyd) optrad op de Grote Markt in Tienen, betrad met Deep Purple vrijdagavond een andere rocklegende het podium. De Britse hardrockgroep leverde voor een goed gevulde Grote Markt een energieke afsluiter van de eerste avond van het driedaagse Tiense stadsfestival Suikerrock, waar eerder de dag ook The Kids, The Sore Losers en Zornik op het hoofdpodium speelden.

Deep Purple, met in de bezetting de oude gloriën Ian Gillan (zang), Roger Glover (bass) en Ian Paice (drums), die inmiddels hersteld is van een kleine beroerte waarmee hij midden juni in Stockholm geconfronteerd werd, opende sterk met Highway Star.

Ook de hit Strange Kind of Woman werd al vroeg in de set gespeeld. Met bekende nummers als Space truckin en Smoke on The Water werd de set afgesloten waarna in de bisnummers ook nog Black Night gespeeld werd. Deep Purple zou echter Deep Purple niet zijn als alle bandleden de kans kregen om ellenlange solo’s ten gehore te brengen...

Organisator Walter Kestens was zeer tevreden over de eerste dag. 'De markt en de Veemarkt vol! Veel volk in de stad. Veel sfeer en ambiance', aldus Kestens. Naast de betalende concerten op de Grote Markt omvat Suikerrock ook nog een gratis toegankelijk festivalcircuit in de stad met dj’s op de Veemarkt en een Acoustic Stage in een zijstraat.

Zaterdag spelen onder meer dEUS en Balthazar op het hoofdpodium. De traditionele familiedag op zondag wordt afgesloten door The Corrs en Marco Borsato. Naar aanleiding van de 30ste verjaardag is er in de Peperstraat een tentoonstelling over de geschiedenis van het festival.