Net geen vol huis voor Belgisch bezoek Beyoncé
Foto: Invision for Parkwood Entertainment

Het Koning Boudewijnstadion behoort zondagavond toe aan Queen B en haar fans. De Amerikaanse zangeres Beyoncé houdt er halt met haar Formation World Tour, maar in tegenstelling tot heel wat andere stops is het Belgische concert (nog) niet uitverkocht. Dit is wat u kunt verwachten wanneer u wel gaat.

In april liet ze haar zesde plaat los op de wereld, nieuws dat u nauwelijks kon negeren door de hetze over haar relatie met Jay Z (en meer bepaald zijn ontrouw) die erop volgde. Meteen na het uitbrengen van ‘Lemonade’ ging Beyoncé op tournee, die in bijna veertig steden in de Verenigde Staten en Europa stopt.

Zondag is het de beurt aan Brussel, waar de Amerikaanse zangeres haar voorlaatste Europese show speelt, om dan terug te keren voor een reeks extra optredens in haar moederland. Opmerkelijk: in tegenstelling tot Londen, Stockholm en Amsterdam waar in geen tijd alle tickets de deur uit waren, is het concert in het Koning Boudewijnstadion (dat plaats biedt aan zo’n 50.000 mensen) nog steeds niet helemaal uitverkocht. Volgens organisator LiveNation zijn er nog duizend tickets beschikbaar.

Wat we mogen verwachten van de show 

(Opgelet: spoilers)

DE LIEDJES

Verwacht u aan een setlist van meer dan dertig nummers die elkaar aan een stevig tempo opvolgen. Openen doet ze met Formation, maar naast haar nieuwe plaat haalt Beyoncé ook heel wat oude hits vanonder het stof (Crazy in Love, Baby Boy en Irreplaceable), maar wie hoopt op nummers uit de tijd met Destiny’s Child zal zich moeten tevredenstellen met Survivor. Daarnaast smokkelt ze ook een cover van Purple Rain in haar setlist als overgang, al heeft ze het publiek ook al eens verrast met een eigen versie van The Beautiful Ones.

DE OUTFITS

Het favoriete kledingstuk van Beyoncé: de bodysuit. Verwacht u dus maar aan heel wat blote benen op het podium. Het zou geen echte show zijn, mocht Beyoncé niet voor enkele kledingwissels in de coulissen duiken. In de koffer van Beyoncé zitten onder meer speciaal voor haar gemaakte outifts van Balmain, DSquared2, Roberto Cavalli, Givenchy en Gucci, maar ook minder bekende ontwerpers zoals Atsuko Kudo en Adrienne Landau mochten de superster in een van hun ontwerpen hijsen.

DE SHOW

‘Lemonade’ werd veelvuldig gelauwerd, niet alleen voor zijn muzikale, maar ook om zijn visuele kwaliteiten (het album werd gelanceerd op televisiezender HBO). Dat visuele aspect wordt ook doorgetrokken naar de liveshows, dankzij een enorme kubus die dienst doet als videoscherm. Beyoncé en haar danseressen zijn overigens niet het enige vrouwelijke talent dat u zondagavond mag verwachten. Het voorprogramma van het Europese luik van de tour wordt verzorgd door de zussen Chloe and Halle Bailey (bekend van Youtube) en rapster INGRID.