Vier jaar cel voor zedenfeiten met vijf tienermeisjes: ‘Was enkel uit op platte seks’
Foto: BELGAIMAGE

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 22-jarige man veroordeeld tot vier jaar cel voor zedenfeiten met vijf minderjarige meisjes. Hij liet drie van hen ook cannabis gebruiken.

De moeder van een veertienjarig meisje uit Aartselaar had in augustus 2015 een klacht ingediend tegen de beklaagde. De twintiger had haar dochter leren kennen op de Groenplaats in Antwerpen. Ze begonnen te chatten, te flirten en ook seksueel getinte berichten met elkaar uit te wisselen. Het meisje voelde zich daar ongemakkelijk bij, maar hij overtuigde haar om verder te doen. Hij kon haar ook ompraten om seks met hem te hebben in een openbaar toilet op de Rooseveltplaats. Daarna hadden ze nog meermaals seks in haar woning, waar hij af en toe bleef slapen, omdat hij dakloos was. Hij had het meisje ook cannabis gegeven.

Uit verder onderzoek bleek dat de twintiger nog seksuele relaties met vier andere meisjes had gehad, die jonger waren dan 16. Onder hen ook de tweelingzus van het veertienjarige meisje. Volgens het openbaar ministerie was hij een roofdier dat altijd op zoek was naar zijn volgende prooi en enkel uit was op ‘platte seks’ met jonge meisjes.

Zijn advocaat had om een straf met uitstel gekoppeld aan voorwaarden gevraagd, maar de beklaagde had na zijn vrijlating meermaals de voorwaarden geschonden die de onderzoeksrechter hem had opgelegd. Zo had hij zich niet aan een contactverbod met een van zijn slachtoffers gehouden. De rechtbank vond dan ook alleen een effectieve straf gepast.