RECEPT. Kokosyoghurt met frambozencoulis
Foto: rr
Een recept van Lisette Kreischer, die als overtuigd veganiste, haar liefde voor de plantaardige keuken met het grote publiek deelt via kookboeken als 'Plant power' en 'Veggie in heels' 'Deze yoghurt is een heerlijk tussendoortje op een warme zomermiddag.'

Ingrediënten (voor twee porties):

350 ml kokosyoghurt
200 g frambozen
1 tl kokosbloemnectar (eventueel)
Zeste van ½ biologische citroen
4 el balsamico
Wat takjes tijm of rozemarijn

Bereiding:

1. Pureer de frambozen tot coulis, meng de citroenrasp eronder en voeg eventueel de kokosbloemnectar toe om de coulis zoeter te maken.

2. Laat de balsamicoazijn even inkoken in een sauspan tot ze stroperig wordt.

3. Verdeel de yoghurt over twee glazen en schep er een paar flinke lepels coulis op. Werk af met wat druppels balsamicostroop en tijm of rozemarijn.

Meer zomerse recepten vindt u terug in het Foodnummer van De Standaard Magazine, met de favoriete recepten van 23 foodies.