TV-presentatrice Paskal Deboosere is overleden
Toen ze 'Tien voor Taal' presenteerde. Foto: vrt

Gewezen tv-presentatrice Paskal Deboosere is maandag op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar familie. Deboosere leed aan borstkanker.

Paskal Deboosere, zus van VRT-weerman Frank Deboosere, begon in 1989 als presentatrice bij de Wereldomroep, het internationale radiokanaal van de openbare omroep. Ze werkte ook mee aan reportages voor tv-programma's als 'Memphis', 'Ziggurat' en 'Wie schrijft die blijft'. In 1992 en 1993 presenteerde ze samen met Bart Peeters ook de eerste twee edities van 'De Droomfabriek'. Vervolgens werd ze vijf jaar lang (1994-1998) de gastvrouw in het politieke praatprogramma 'De Zevende Dag'. Van 1993 tot 1996 presenteerde ze op Radio 1 ook het cultuurprogramma 'Eenhoorn'.

In 1999 werd Deboosere woordvoerster van Agalev. Voor die partij zetelde ze ook in de raad van bestuur van de VRT. Daarna werkte Deboosere als woordvoerster bij Telenet en Fedis (het huidige Comeos). Sinds 2009 was ze parlementair medewerker en woordvoerster van Veerle Heeren (CD&V), federaal kamerlid en burgemeester van Sint-Truiden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in