Max Nagl geeft zege niet meer uit handen in GP van Tsjechië

De Duitser Maximilian Nagl (Husqvarna) heeft zondag de Grote Prijs van Tsjechië in de MXGP gewonnen, dat is de dertiende manche van het WK motorcross. Hij haalde het op het circuit van Loket voor de Sloveense WK-leider Tim Gajser (Honda) en de Fransman Romain Febvre (Yamaha).

De top drie was dezelfde in de eerste en tweede reeks. In de openingsreeks troefde Jeremy Van Horebeek (Yamaha) in een Belgisch duel Desalle (Kawasaki) af voor de vierde plaats, in de tweede reeks waren de rollen omgekeerd. Daardoor eindigt Desalle in de eindstand als vierde, Van Horebeek moet vrede nemen met de vijfde plaats. Kevin Strijbos (Suzuki) tekende voor de elfde plaats, Damon Graulus (Honda) werd 22e en Jens Getteman (KTM) 31e.

Gajser (576 punten) bouwt in de WK-stand zijn voorsprong op de Italiaan Antonio Cairoli (KTM), slechts achtste in Tsjechië, verder uit tot 109 punten. Nagl (451) is derde. Van Horebeek (385) staat op de zesde plaats, Desalle (244) is negende, Strijbos (224) elfde.

In de MX2 profiteerde de Fransman Dylan Ferrandis (Kawasaki) optimaal van het forfait van Jeffrey Herlings (KTM). De Nederlandse WK-leider is herstellende van een sleutelbeenbreuk. Ferrandis won beide reeksen in Loket en haalde het voor de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) en de Brit Max Anstie (Husqvarna). Bryan Boulard strandde na een 29e en een 27e plaats op de dertigste stek in de eindstand. Herlings blijft met 597 punten de comfortabele leider in het klassement.