Verkeershinder verwacht op E19

Vanaf 25 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek op de E19 tussen Rumst en Kontich, richting Antwerpen. De werken zullen drie weken duren.

Ook de vangrails vanaf Mechelen-Zuid tot het complex van Kontich en enkele bruggen krijgen een opknapbeurt. Het op- en afrittencomplex van Rumst en Kontich zijn afwisselend gedeeltelijk afgesloten.

Overdag kan het verkeer in beide richtingen steeds op over minstens twee versmalde rijstroken. Maar bestuurders houden best rekening met hinder in beide richtingen. Ter hoogte van de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u, bij doorsteken wordt dat 50 km/u.

Voor meer informatie over het verloop van de werken kan u terecht op de website van Wegen en Verkeer.

Grote Werven

De werken op de E19 kaderen in de campagne Grote Werven 2016, waarbij de Vlaamse overheid werkt aan de vernieuwing van snelwegen en gewestwegen in heel Vlaanderen. Vorig jaar werd de E19 tussen Mechelen-Zuid en de brug over de Grote Nete in Rumst vernieuwd. Nu is het stuk tussen de Netebrug en het op- en afrittencomplex in Kontich aan de beurt.

De Vlaamse overheid investeert ongeveer 3 miljoen euro om het rijcomfort en de verkeersveiligheid op de E19 te verbeteren. De werken duren tot uiterlijk 14 augustus.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in