Twee dagen na de dodelijke schietpartij in München wordt Duitsland opnieuw opgeschrikt door geweld. In de stad Reutlingen, bij Stuttgart, heeft een man een vrouw op straat gedood met een dönermes. Twee anderen raakten gewond. De verdachte is een 21-jarige Syrische asielzoeker, zegt de politie.

De aanval gebeurde om iets voor 16.30 uur, meldt de politie van Reutlingen. Toen liepen er bij de alarmcentrale meerdere noodoproepen binnen. Er werd melding gemaakt van een man die in de omgeving van het Centrale Omnibusstation van de stad ruzie kreeg met een vrouw.

De man heeft de vrouw dan aangevallen, meldt de politie. Zijn slachtoffer overleed aan haar verwondingen. Ook een tweede vrouw en een man werden gewond. Volgens de Stuttgarter Zeitung begon de ruzie in de kebabzaak waar zowel de man als de vrouw werkten. Het slachtoffer zou een collega zijn op wie de dader verliefd was.

Opgepakt

De politie kwam massaal ter plaatse en kon de aanvaller enkele minuten later dicht bij de plaats van de aanval oppakken. Dat blijkt ook uit foto’s van de overmeesterde man die op sociale media opduiken. Het onderzoek zal het motief van de aanval moeten verduidelijken.

Een ooggetuige vertelt aan Bild wat hij zag. 'De man was compleet buiten zinnen. Hij liep met zijn dönermes zelfs een politiewagen achterna.' De getuige zag hoe de aanvaller door een automobilist werd omvergereden. 'Een BMW-bestuurder heeft gas gegeven en heeft hem aangereden. De man lag uitgestrekt op de grond en bewoog niet meer.'

Asielzoeker

De verdachte is een 21-jarige asielzoeker uit Syrië, zegt de politie. Hij is bekend bij de ordediensten. Volgens de politie handelde de man waarschijnlijk alleen en zijn er geen aanwijzingen dat het om een terroristische aanslag gaat.

Vrijdagavond nog schoot een 18-jarige man negen mensen dood in München alvorens zichzelf van het leven te beroven. Ali Sonboly zou zijn gruweldaad al een jaar gepland hebben.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in