Rijdt Stoffel Vandoorne vanaf de GP van België bij het Manor F1 team?
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren
Het zijn nog maar de eerste speculaties, maar mocht Rio Haryanto niet aan het nodige geld geraken om de rest van het seizoen bij het Manor F1 team af te werken, dan staat Stoffel Vandoorne bovenaan de lijst om vanaf de GP van België voor Manor te rijden.

Het rijdersduo bij Manor bestaat momenteel uit Pascal Wehrlein en Rio Haryanto. Deze laatste had een overeenkomst voor de eerste elf races en moet nu op zoek naar geld om de rest van het seizoen af te werken. Mocht dit niks opleveren voor de Indonesiër, dan kan Stoffel Vandoorne hem vervangen.

Stoffel Vandoorne mocht eerder dit seizoen in Bahrein al een GP-weekend afwerken, maar zou in zijn thuisland vaste rijder kunnen worden voor Manor en dit tot het einde van het seizoen. Voor McLaren is het de ideale manier om Vandoorne nog wat extra ervaring te laten opdoen om hem dan in 2017 in de McLaren F1-bolide te laten stappen.

Mochten McLaren en Manor tot een akkoord komen, dan zien we na de zomerpauze Stoffel Vandoorne in een Manor F1-bolide op het circuit van Spa-Francorchamps. Voor de Belgische F1-fans en de organisatoren van de GP van België zou dat alvast schitterend nieuws zijn.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: