Meer dan 1 miljoen bezoekers op Gentse Feesten
Foto: Frederiek Vande Velde

De Gentse Feesten kenden afgelopen zaterdag met 170.000 bezoekers de beste dag van de feestweek. In totaal staat de teller al op 1,1 miljoen bezoekers.

Verwacht wordt dat het bezoekersaantal op de Gentse Feesten dit jaar afklokt op 1.250.000 bezoekers. Dat is ongeveer 10 procent minder dan de 1.380.000 bezoekers van 2015.

De eerste helft van de tiendaagse lokte ongeveer 20 procent minder bezoekers, maar dat verschil herstelde zich vanaf de vooravond van 21 juli, zo is te horen bij feestenburgemeester Christophe Peeters. Een definitieve schatting van het bezoekersaantal op de Gentse Feesten wordt maandagmiddag op een evaluatie bekendgemaakt.

Mes

Bij een gevecht waarbij een mes getrokken werd, vielen zondagochtend twee gewonden, meldt de politie. Het incident deed zich om 3.40 uur 's ochtends voor tussen Sint-Jacobs en de Vlasmarkt. Bij een gevecht werd een mes getrokken, waarbij twee gewonden vielen, zonder levensgevaar weliswaar. Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt de zaak.

Daarnaast verleidde het warme weer veertien bezoekers tot een duik in de Gentse wateren. Vijf zwemmers werden aan Polé Polé uit het water gehaald, twee aan de Recolettenlei en zeven aan Portus Ganda.

Lege portemonnee

Zondag gaan de feesten hun laatste dag in. Vanaf 14 uur is het de markt van de Lege Portemonnees. ‘s Avonds worden de feesten afgesloten met de traditionele 'Kaarskensstoet'. Christoff en Lindsay sluiten af op Sint-Baafs, Bij Sint-Jacobs wordt doorgegaan tot 8 uur en op de Vlasmarkt worden vanaf 10 uur de laatste feestengangers door Ivago van de straat geveegd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in