Dronken man dringt woning binnen en slaat boel kort en klein
Foto: Photo News

Een dronken man is zaterdagochtend in Leuven om een onduidelijke reden een woning binnengedrongen en heeft daar de boel kort en klein geslagen. Ook de politieagenten die hem wilden inrekenen, deelden in de klappen en raakten lichtgewond. Dat meldt de Leuvense lokale politie zondag.

De politie was zaterdagochtend opgeroepen voor een inbraak in de Redingenstraat en stelde ter plaatse vast dat verschillende ramen van het huis waren ingeslagen. Ook de glazen toegangsdeur was kapot geslagen. De dader bleek nog in de woning aanwezig te zijn maar reageerde niet op de bevelen van de politie om naar buiten te komen. Verschillende agenten drongen daarop de woning binnen, maar de man verzette zich hevig, gooide met stukken glas naar de agenten en sloeg in het rond.

De agenten konden de man uiteindelijk overmeesteren, maar vier van hen raakten daarbij lichtgewond. Eén agent werd in de arm gebeten en is één dag werkonbekwaam.

Wartaal

De geboeide dader werd overgebracht naar het commissariaat en sloeg onderweg wartaal uit. Nadien bleek dat de man ook een voertuig dat voor de woning stond, had beschadigd door het te bekrassen. Het gaat om een 33-jarige man uit Leopoldsburg die de hele nacht op stap was geweest en in dronken toestand de woning was binnengedrongen. Hij had enkele uren eerder ook al voor problemen gezorgd in een café op de Oude Markt.

In opdracht van het parket werd een bloedstaal afgenomen van de man, waarna die ter ontnuchtering werd opgesloten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in