Nairo Quintana past voor Rio
Foto: BELGA
De Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) neemt niet deel aan de wegrit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus). Dat vertelde de Colombiaanse wielerbondscoach Carlo Mario Jaramillo zondag aan de Colombiaanse media.

Quintana was nochtans een van de vijf geselecteerden voor de olympische wegrit in Rio op 6 augustus en zou als absolute kopman uitgespeeld worden. Volgens de Colombiaanse media moet Quintana medische testen ondergaan om de reden van zijn mindere vorm te achterhalen. De 26-jarige Colombiaan kon in de voorbije Tour nooit aanspraak maken op de eindzege en viel herhaaldelijk door de mand.

Jarlinson Pantano (IAM Cycling), winnaar van de etappe naar Culoz in de voorbije Tour, wordt door de Colombiaanse selectieheer Jaramillo opgeroepen als vervanger voor Quintana. Indien Pantano bedankt voor de uitnodiging, neemt Winner Anacona (Movistar) de plaats in van Quintana. De Colombiaanse selectie voor Rio bestaat verder uit Sergio Henao (Team Sky), Rigoberto Urán (Cannondale-Drapac), Miguel López (Astana) en Esteban Chaves (Orica).