België heeft zondag op het Europees kampioenschap basketbal voor mannen tot 20 jaar in de Finse hoofdstad Helsinki de wedstrijd om het behoud in divisie A tegen Frankrijk verloren met 70-79 (rust: 40-39).

Ondanks twintig punten van Ordane Kanda-Kanyinda (Antwerp Giants) gingen de Belgen onderuit tegen Frankrijk, dat zich met de dertiende plaats op zestien landen verzekert van het behoud in divisie A. België strandt op de veertiende stek en degradeert. De laatste drie (van de zestien) teams zakken immers naar divisie B.

De mannen van coach Paul Vervaeck verloren hun eerste twee groepswedstrijden tegen Zweden (53-60) en Italië (64-89) en eindigden ondanks een zege tegen groepswinnaar Tsjechië (85-83) als laatste in poule D. In de achtste finales gingen de Belgen met 95-73 onderuit tegen Oekraïne, de winnaar van groep A. In de klassementswedstrijden om de plaatsen negen tot zestien leden de jonge Belgian Lions een nipte nederlaag tegen Israël (93-89), maar hielden ze hun kansen op het behoud in divisie A gaaf door Hongarije te verslaan met 89-83. In een rechtstreeks duel om de dertiende plaats en het behoud moest België echter zijn meerdere erkennen in Frankrijk.

België startte met: Thomas Akyazili, Ordane Kanda-Kanyinda, Romain Boxus, Tim Lambrecht, Justin Kohajda.