Yanina Wickmayer treft haalbare kaart in finale Washington
Foto: EPA

Yanina Wickmayer (WTA 44) neemt het zondag in de finale van het WTA-toernooi van Washington (hard/250.000 dollar) op tegen de Amerikaanse Lauren Davis (WTA 122).

De 22-jarige Davis versloeg in de halve finales haar landgenote Jessica Pegula (WTA 173) in twee sets met 6-2 en 6-3. Davis staat zondag voor het eerst in de finale van een WTA-toernooi.

De 26-jarige Wickmayer kegelde in de halve finales de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 47) met 6-4 en 6-2 uit het toernooi. Ze gaat op zoek naar een vijfde WTA-titel in haar 11e finale. Zaterdag won Wickmayer aan de zijde van de Roemeense Monica Niculescu al het dubbel in Washington.

In de vorige drie confrontaties tussen Wickmayer en Davis trok de Amerikaanse telkens aan het langste eind. Dit jaar schakelde Davis Wickmayer nog uit in de eerste ronde in San Antonio en in Sydney won de Amerikaanse van Wickmayer in de kwalificaties.

Wickmayer en de Roemeense Monica Nicuescu wonnen in Washington eerder al de finale van het dubbelspel. Ze wonnen in twee sets (6-4, 6-3) van het Japanse duo Shuko Aoyama en Risa Osaki, in een wedstrijd die 1 uur en 15 minuten duurde.

Het was de derde keer dat de Wickmayer in de finale van een WTA-dubbeltoernooi stond. In 2009 was ze samen met de Nederlandse Michaëlla Krajicek runner-up in Rosmalen, in 2013 won ze met de Liechtensteinse Stephanie Vogt in Luxemburg.