Laura Gonzalez Escallon is nog steeds de koploopster na de tweede ronde van het FireKeepers Championship golftoernooi (Symetra Tour/90.800 euro). Met zes slagen voorsprong en nog één ronde te spelen lijkt een eerste overwinning voor de 25-jarige Escallon dichter dan ooit in het Amerikaanse Battle Creek (Michigan).

Gonzalez Escallon, die met een foutloze eerste ronde in 65 slagen het baanrecord evenaarde, deed op dag twee nog een slag beter. Na nogmaals een foutloze ronde, gekruid met acht birdies, bracht ze haar score op 129 slagen, vijftien onder par.

“Voor de tweede dag op een rij heb ik een zeer regelmatige ronde achter de rug”, verklaarde Gonzalez Escallon. “Dit heeft veel te maken met mijn caddy Landon Osborne, die hier op de plaatselijk club werkt. Zijn positieve aanpak en kennis van de baan tilt mij blijkbaar naar een hoger niveau. Een overwinning zou voor mij enorm veel betekenen. Na al dat harde werk en veel geduld zou het een bekroning zijn. We zijn echter nog niet zo ver. Zondag ga ik gewoon terug op de baan om vooral te genieten.”

Voor Gonzalez Escallon staat er veel op het spel. In Battle Creek kan ze haar eerste overwinning vieren, nadat ze op de het Symetra Tour-circuit al tien keer de top 10 haalde. Gonzalez Escallon zou meteen ook een wildcard veroveren voor het Evian Championship, de vijfde en laatste Major.

Stand na tweede ronde:

1. Laura Gonzalez Escallon (Bel) 129=65-64 -15

2. Ally McDonald (VSt) 135=69-66

3. Briana Mao (VSt) 136=71-65

. Augusta James (Can) 136=71-65

. Sherman Santiwiwatthanapong (Tha) 136=69-67

. Marissa Steen (VSt) 136=68-68

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in