Opnieuw aanschuiven in Dover: tot veertien uur file
Foto: BELGA

Voor de tweede dag op rij moeten reizigers die vanuit het Verenigd Koninkrijk per boot naar het Europese vasteland reizen, urenlang aanschuiven. Volgens de Britse zender BBC staan sommigen veertien uur in de file, vooraleer ze de oversteek kunnen maken. Aanleiding zijn de verhoogde veiligheidscontroles in Frankrijk, in combinatie met een piek van het vakantieverkeer.

Ook zaterdag waren er al ellenlange files, met wachttijden tot acht uur. Reizigers brachten noodgedwongen de nacht in hun auto door.

Ferrymaatschappijen roepen hun klanten op om ruim op voorhand naar Dover af te reizen, voor de paspoortcontrole. Zondag zijn ook Britse douaniers bij de Franse grensposten ingezet om de procedure te versnellen.

Bij de Eurotunnel zijn er geen structurele files, maar moet wel rekening gehouden worden met een extra uur door veiligheidscontroles aan de check-in, aldus de BBC.

De hinder zal naar verwachting tot maandag duren, waarchuwt de politie.

Sinds de terreuraanslagen van november vorig jaar en het uitroepen van de noodtoestand hebben de Fransen de controles aan de grenzen opgevoerd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in