Nog enkele buien mogelijk in het oosten van het land, elders droog
Foto: Carlos De Jaegher

Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het zondag vrij zonnig en warm weer met afwisselen mooie opklaringen en wolkenvelden. In het uiterste oosten nog kans op enkele buien, elders overwegend droog. Begin volgende week wordt geleidelijk minder warm met zon en wolken, voorspelt het KMI.

Deze ochtend is het in het oosten grijs weer met lage wolken en plaatselijk lichte regen, en in het westen nevel en plaatselijk mist. Overdag wordt het zonniger met mooie opklaringen en wolkenvelden. In het uiterste oosten van het land zijn nog wel enkele plaatselijke buien te verwachten met een kleine kans op een donderslag. Elders blijft het meestal droog. De maxima schommelen rond 22 of 23 in de Ardennen, rond 24 graden aan zee en tussen 24 en 27 graden elders.

Zondagavond en -nacht wordt het meestal droog met bredere opklaringen. Op sommige plaatsen is er vorming van nevel of een mistbank.

Maandag zorgt de doortocht van een zwakke storing tijdelijk voor meer bewolking en vooral in het oosten kans op wat lichte regen of een buitje. Vanaf het westen wordt het echter snel droog met opklaringen. Maxima tussen 19 en 21 graden in de Ardennen en in de kuststreek, en tussen 23 en 26 graden in de andere streken.

Dinsdag en woensdag wordt ons weer bepaald door zachte zeelucht. Het wordt meestal droog met zon en wolkenvelden. Een buitje is nochtans niet uitgesloten. De maxima schommelen rond 23 graden.

Donderdag en vrijdag liggen de temperaturen een graadje hoger maar worden opnieuw perioden met regen of buien verwacht. Tijdens het weekend wordt het wisselvallig met maxima rond 22 graden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in