Club Brugge heeft zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen al beet. De landskampioen klopte bekerwinnaar Standard met 1-2 en mocht zo voor eigen volk de Supercup in de hoogte steken. Blauw-zwart kwam in een potige partij nochtans eerst op achterstand en moest al na 40 minuten verder met z’n tienen na rood voor Vanaken. Maar na knappe goals van Izquierdo en Vormer werd het alsnog een galawedstrijd voor eigen volk in het Jan Breydelstadion.

Bij Club Brugge verving Cools (tijdelijk) de vertrokken Meunier op de rechtsachter, in de spits kreeg Vossen de voorkeur op Diaby. Bij de Rouches stond Gillet in doel.

Rouches op voorsprong tegen tien man

De match begon fel met meteen een elleboog van Santini in het gelaat van Simons. Het eerste half uur waren de beste kansen voor Club maar Refaelov kopte naast, Izqiuerdo mikte op de paal en Denswil trapte rakelings over. Gedurende het eerste half uur had Standard wel het meest balbezit maar de Rouches kwamen niet tot kansen. Bij de eerste kans was het wel meteen raak. Op een corner won Santini het duel van Denswil en de Kroaat kopte onhoudbaar binnen: 0-1.

Club Brugge wint Supercup ondanks rode kaart
Foto: BELGA

Amper enkele minuten keek Hans Vanaken tegen een rode kaart aan na een fout op Miya. Nog even later kreeg Cissé geel na een stevige fout op Claudemir. Qua voetbal bleef het publiek in de eerste helft wat op zijn honger zitten, maar de actie in het slotkwartier maakte veel goed.

Meteen ommekeer na rust

Club Brugge wint Supercup ondanks rode kaart
Foto: BELGA

Club Brugge trok meteen na de rust op zoek naar de gelijkmaker en al na vijf minuten scoor Izquierdo de 1-1 na een prima individuele actie op de counter. Ondanks dat mannetje minder nam blauw-zwart de match in handen en Standard-coach Ferrera greep in met Emond in plaats van Santini maar ook die liet zich meteen in negatieve zin opmerken met een overtreding. Op het uur zette Ruud Vormer Club op voorsprong met een prachtige uithaal, ook hier had Gillet geen schijn van kans: 2-1. vervolgens viel Diaby bij Club in voor Refaelov en bij Standard mocht ook Legear invallen voor Miya. Club was echter baas en Vormer haalde nog eens gevaarlijk uit maar zijn lage schuiver ging naast, aan de overkant probeerde Edmilson nog wel maar zonder echt gevaarlijk te zijn.

Het bleef 2-1 en meteen werd Preud’homme luid bezongen door de Brugse aanhang: “Allez Michel, chante avec nous...”.

Club Brugge wint Supercup ondanks rode kaart
Foto: BELGA