Karl Vannieuwkerke en Gilles De Coster klussen bij
Karl Vannieuwkerke en Gilles De Coster. Foto: Ivan Put

VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke (45) en ‘De mol’-presentator Gilles De Coster (35) gaan aan de slag bij Play Sports, de sportzender van Telenet. Ze combineren het met hun huidige baan.

Vanaf half september zal Karl Vannieuwkerke wekelijks, meestal in het weekend, gastheer worden van een programma waarin hij een grote binnen- of buitenlandse wedstrijd omkadert. Voetbal, wielrennen, een NBA-basketbalwedstrijd: alles kan. Met analisten, met publiek, met voor- en nabeschouwing zoals we dat van hem gewend zijn in programma’s als Panenka!.

‘Fantastisch om dit te mogen doen’, zegt hij, ‘het is een voorrecht altijd de mooiste wedstrijden te mogen omkaderen. Ik droom nu al van de derby tussen Manchester United en Manchester City, van de Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona, van de toppers in het Belgische voetbal.’

Gilles De Coster gaat dan weer elke vrijdagavond het programma Kick off presenteren, waarin hij de aftrap geeft van het weekend en vooruitblikt op ‘alles wat lekker is’ op sportief vlak. ‘Je mag het een talkshow noemen en het gaat veel breder dan voetbal.’

Bijverdienste

De nieuwe gezichten van Play Sports blijven hun werk combineren met dat voor VRT en Vier. Gilles De Coster zal dus gewoon het nieuwe seizoen van De mol presenteren, Vannieuwkerke bijt zich in september vast in het WK wielrennen en de uitwedstrijden van de Rode Duivels met het oog op het WK voetbal in 2018.

De VRT werkt sowieso al samen met Telenet. ‘Het sportaanbod wordt steeds groter’, zegt Vannieuwkerke. ‘Er is een mooie samenwerking tussen wat openbaar is en wat achter de betaalmuur zit. In vergelijking met het buitenland is hier trouwens nog veel sport beschikbaar voor iedereen: de Ronde van Frankrijk zit nog tot 2019 bij de VRT. Het WK wielrennen is ook openbaar en de WK’s voetbal van 2018 én 2022 zitten eveneens bij de VRT. De biedingen op het EK voetbal in 2020 moeten nog beginnen; ik denk dat ze wilden wachten tot de Rode Duivels Europees kampioen waren om de prijs op te drijven.’ (lacht)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig