Club Brugge verhuurt Castelletto en Ibini
Foto: Photo News

Club Brugge stalt Jean-Charles Castelletto tot het einde van het seizoen bij de Franse tweedeklasser Red Star, Bernie Ibini trekt voor speelminuten naar het Australische Sydney FC in eigen land. Dat heeft de Belgische landskampioen donderdag bekend gemaakt.

Castelletto is een 21-jarige centrale verdediger uit Frankrijk. In de zomer van 2015 haalde blauw-zwart hem weg bij de Franse tweedeklasser Auxerre, maar onder Michel Preud’homme kreeg Castelletto weinig speelgelegenheid. Vorig jaar speelde de Franse verdediger al op huurbasis voor Moeskroen-Péruwelz. Bij Red Star wordt hij de ploegmaat van zijn landgenoot Formose Mendy, die Zulte Waregem verliet en in Parijs een contract voor twee seizoenen ondertekende.

De 23-jarige Ibini tekende begin juni 2015 een driejarig contract op Jan Breydel. De Australische aanvaller van Nigeriaanse origine kwam over van het Chinese Shanghai SIPG, dat hem in 2013 overnam van de Central Coast Mariners. Door een kuitbeenbreuk in de voorbereiding op het afgelopen seizoen kwam Ibini nog niet in actie bij Club Brugge. Bij ex-club Sydney gaat hij het komende jaar op zoek naar speelminuten.